Bedrijvenpagina Online

CVC Capital Partners lijkt zijn beursgang te versnellen

Private equity reus CVC Capital Partners lijkt zijn beursgang te versnellen, met geruchten dat de notering al in november zou kunnen plaatsvinden. De verwachte waardering van €20 miljard belooft een van de grootste beursgangen van de afgelopen jaren te worden en zou een flinke impuls kunnen geven aan de Amsterdamse effectenbeurs.

Een nieuwe mijlpaal voor de Amsterdamse beurs

Het nieuws dat CVC Capital Partners, mede opgericht door de Nederlandse zakenman Rolly van Rappard, mogelijk al in november naar de beurs gaat, heeft de financiële wereld in rep en roer gebracht. Volgens Bloomberg zijn de voorbereidingen in volle gang om de beursgang nog dit jaar te realiseren.

Met een verwachte waardering van €20 miljard zou CVC’s beursgang een van de grootste zijn sinds jaren. Dit zou een enorme opsteker zijn voor de Amsterdamse effectenbeurs, die de afgelopen jaren te kampen heeft gehad met een afnemend aantal beursintroducties. De komst van CVC zou kunnen signaleren dat het klimaat voor beursgangen weer gunstiger wordt, een trend die ook in de Verenigde Staten zichtbaar is met de recente succesvolle beursgang van Arm Holdings.

CVC’s waarde in de lift

Als CVC erin slaagt om een waardering van €20 miljard te bereiken, zou dit betekenen dat de firma in slechts twee jaar tijd €5 miljard in waarde is gestegen. In 2021 nam Blue Oil Capital een minderheidsbelang in CVC tegen een waardering van €15 miljard. Deze waardestijging weerspiegelt de indrukwekkende winsten die de partners van CVC de afgelopen jaren hebben kunnen verdelen.

Impact op Rolly van Rappard’s fortuin

Hoewel de precieze impact van de beursgang op het vermogen van Rolly van Rappard nog onbekend is, zal deze ongetwijfeld aanzienlijk zijn. Van Rappard, ook wel bekend als de “koning van de private equity”, staat bekend om zijn discretie en zal er waarschijnlijk alles aan doen om zijn financiële zaken privé te houden. Dit blijkt ook uit zijn anonieme donatie van €12,5 miljoen aan de beeldentuin van het Rijksmuseum eerder dit jaar.

Wat betekent dit voor beleggers?

De beursgang van CVC biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een van de grootste en meest succesvolle private equity bedrijven ter wereld. CVC heeft een indrukwekkende portefeuille van investeringen, waaronder bekende merken als Formule 1 en de Franse voetbalcompetitie Ligue 1. Het bedrijf heeft een bewezen track record van het genereren van sterke rendementen voor zijn investeerders.

De toekomst van CVC

Met de beursgang kan CVC toegang krijgen tot extra kapitaal om zijn investeringsactiviteiten verder uit te breiden. Het bedrijf heeft ambitieuze groeiplannen en is voortdurend op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden. De beursgang zou CVC in staat kunnen stellen om zijn positie als een van de toonaangevende spelers in de private equity-industrie verder te versterken.

Conclusie

De mogelijke beursgang van CVC Capital Partners in november is een belangrijke ontwikkeling in de financiële wereld. Het belooft een van de grootste beursgangen van de afgelopen jaren te worden en zou een flinke impuls kunnen geven aan de Amsterdamse effectenbeurs. Beleggers kijken reikhalzend uit naar de mogelijkheid om te investeren in dit succesvolle private equity bedrijf, terwijl de financiële wereld de impact van deze beursgang op de markt nauwlettend in de gaten zal houden.

Bron: Quote

Lees alle blogs