Bedrijvenpagina Online

AI-robots doen voor het eerst zelfstandig zaken met crypto

In een baanbrekende ontwikkeling hebben AI-robots voor het eerst zelfstandig transacties uitgevoerd met crypto-currency. Dit markeert een belangrijke stap in de evolutie van kunstmatige intelligentie en blockchain-technologie. Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, heeft de significance van deze gebeurtenis onderstreept en legt uit waarom dit zo’n belangrijke doorbraak is.

Hoe werkt deze nieuwe technologie?

De innovatieve transactie vond plaats via een gedecentraliseerde infrastructuur waarbij twee slimme AI-agents met elkaar communiceerden door middel van speciale tokens. Deze tokens fungeerden als representaties van verschillende waardevolle activa, die de robots gebruikten om informatie uit te wisselen en hun slimme algoritmen verder te ontwikkelen.

In plaats van handmatige transacties via traditionele banken, maakten de robots gebruik van cryptocurrency om hun onderlinge deals te sluiten. Dit betekent dat de robots tokens van elkaar kochten, wat hen in staat stelde om efficiënter en intelligenter te worden door de verkregen informatie.

Waarom is dit belangrijk?

Traditioneel hebben slimme computerrobots beperkte mogelijkheden omdat ze geen toegang hebben tot conventioneel geld. Ze kunnen bijvoorbeeld geen vliegtickets boeken of online advertenties plaatsen. Met cryptocurrency verandert dit echter drastisch.

Brian Armstrong legt uit dat de toegang tot digitale portemonnees voor cryptocurrency een aanzienlijke verbetering is. “Computerrobots kunnen geen gewone bankrekening openen, maar ze kunnen wel een digitale portemonnee voor crypto beheren,” zegt Armstrong. Dit opent de deur naar het gebruik van digitale valuta zoals USDC (een type stablecoin) voor verschillende transacties, zowel met mensen als met andere robots, zonder de bijkomende kosten en barrières van traditionele financiële systemen.

Wat betekent dit voor de toekomst?

Armstrong voorziet een toekomst waarin AI-systemen, zoals ChatGPT, ook een crypto-portemonnee kunnen bezitten. Dit zou de functionaliteit van deze systemen aanzienlijk uitbreiden, waardoor ze in staat zouden zijn om een breder scala aan taken uit te voeren en interacties met mensen te vergemakkelijken.

Andere bedrijven zijn eveneens bezig met vergelijkbare innovaties. Skyfire heeft een systeem ontwikkeld waarmee computerrobots zelfstandig geld kunnen uitgeven, terwijl Biconomy werkt aan oplossingen waarmee AI-robots namens mensen transacties kunnen uitvoeren met crypto.

Wat zijn de mogelijkheden en uitdagingen?

De mogelijkheid dat AI-robots zelfstandig met geld kunnen omgaan opent tal van nieuwe kansen. Ze kunnen potentieel veel meer voor ons doen, zoals het automatiseren van dagelijkse taken en het vereenvoudigen van financiële transacties. Echter, deze ontwikkelingen brengen ook belangrijke vragen met zich mee:

  • Hoe garanderen we de veiligheid van dergelijke transacties?
  • Welke regelgeving is noodzakelijk om deze nieuwe technologieën te reguleren?
  • Is het wenselijk dat computers beslissingen nemen over geld zonder menselijke tussenkomst?

De integratie van AI en cryptocurrency kan onze manier van geld gebruiken fundamenteel veranderen. Voor technologie-enthousiastelingen en degenen die geïnteresseerd zijn in de toekomst van financiën, zijn dit cruciale kwesties om te volgen.

Conclusie

De recente gebeurtenis waarbij AI-robots zelfstandig transacties uitvoeren met crypto markeert een belangrijke stap voorwaarts in zowel kunstmatige intelligentie als blockchain-technologie. Terwijl de mogelijkheden zich uitbreiden, is het van vitaal belang om ook aandacht te besteden aan de veiligheid en regelgeving rondom deze nieuwe toepassingen. De komende jaren zullen ongetwijfeld spannende ontwikkelingen brengen in hoe we technologie en geld combineren.

Lees alle blogs